Första IPRED målet har fått sin dom i Svea Hovrätt


Japp, idag fastslog Svea Hovrätt att ePhone INTE ska tvingas lämna ut abbonentuppgifter till de fem bokförlag som skickat in anmälan. Bok förlagen påstod att en kund hos ePhone hade tillgängliggjort ett stort antal ljudböcker för allmänheten.

Alla som sett dokumentet och har lite kunskap vet att de har kommit in i en privat sluten server och inget som finns öppet för allmänheten. Något som Hovrätten såg och upphäver alltså tidigare dom.

Hovrätten ogillar åtalet eftersom filerna fanns på en lösenordsskyddad server dit allmänheten inte hade tillträde och bokförlagen inte kunnat visa på att någon faktisk spridning hade skett.

Det är väl bara att säga grattis till svenska rättsamhället och grattis till ePhone och ett stort tack för att de tog upp striden och inte vek sig för Pontén och kompani.

Bonnier är såklart besvikna men vad förväntar de sig när de går upp i rätten med bevisning som en it-kunnig 12-åring kan motbevisa. Nu återstår och se om de överklagar till högsta domstolen.

Återigen är det bevisat att IPRED är lika verkningsbart som i Danmark där det är omöjligt att bli fälld om man inte själv erkänner brott.

När vi ändå är inne på förfalskade dokument så kan vi samtidigt ta upp Mr. Ku(i)k i holländska BREIN som man kan läsa om här och en uppföljning som man kan läsa om här. Det står på engelska men det förstår väl alla? Det är ivf bevisning mot förfalskade dokument som BREIN lagt in mot piratebay, bland annat att Fredrik Neij skulle vara ägare av företaget Reservella samt att han har Seychellies medborgarskap.  Peter Sunde har skickat in en motanmälan mot BREIN för förfalskning och bedrägeri.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: