FBI arresterar misstänkt Wolverine läcka


Nu har FBI arresterat en 47-årig man vid namn Gilbero Sanchez för att han laddade upp filmen ”Wolverine” på Megaupload.com.
Min första tanke här är varför inte Megaupload.com har fått någon smäll på fingrarna, det var ju ändå på deras servrar som filmen befann sig, det är inte som torrent där datat hämtas från olika ställen utan hela filmen fanns på deras server. Det har blivit väldigt populärt att lägga upp copyright material på sidor som megaupload, rapidshare osv osv….det finns ju så få… såååå när får dessa sidor en smäll på fingrarna ala pirate bay style och när får google ta den smällen?

Om Sanchez blir fälld kan han få upp till 3 års fängelse och en böter på 250.000 dollar eller dubbla bruttovinsten eller brutto förlusten som kopplas till brottet vilket som nu är störst.
Om man tänker på hollywoods sätt att räkna dvs varje nerladdning är en förlorad inkomst, undersökningsföretaget ”BigChampagne” har rapporterat att innan filmen nådde biograferna hade filmen setts 4.1 miljoner gånger, eftersom detta är USA så får vi räkna amerikanska biljettpriser (det är dyrare i Sverige) så 4,1 miljoner gånger $10 blir 41 miljoner.
Sanchez kan alltså sluta med att få miljonbelopp i skadestånd + 3 års fängelse.
Men hur mycket förlorade man igentligen om man tittar på boxofficemojo så jämnför vi med X-men filmerna helt enkelt eftersom ja det är den franchiesen som vi pratar om. X-Men kostade 75 miljoner och har tjänade in ca: 296 miljoner det är en vinst på 221 miljoner. X-men 2 kostade 110 miljoner och har tjänade in ca: 470 miljoner vilket blir en vinst på 360 miljoner.  X-men 3 kostade 210 miljoner och har tjänade in ca: 459 miljoner vilket blir en vinst på 249 miljoner. Så kommer vi till Wolverine kostade 150 miljoner och har tjänade in ca: 373 miljoner vilket blir en vinst på 223 miljoner. Om då dessa 4.1 miljoner rapporterade tittningarna inte hade skett skulle alltså Wolverine ha fått en vinst på 264 miljoner. Låter inte som en så orimlig summa. Sedan får man tänka på hur mycket de faktiskt vunnit med att få väldigt mycket gratis publicitet, sedan kan man diskutera vilken person som sätter sig och ser en film där specialeffekterna inte ens är fullständiga utan att vilja se slutresultatet med effekter inlagda, det är ungefär som att skrapa en trisslott men bara skrapa 8 rutor för att sedan kasta den. Man vill ju liksom se hur det slutar.

Nåväl tillbaka till Sanchez, i åtalet står inte hur Sanchez kom åt kopian av filmen och de utesluter inte fler arresteringar , vilket betyder att Sanchez ”kanske” inte var källan till läckan.
No shit kan jag bara säga, alla vet ju att scenen lägger upp sitt material direkt på megaupload….
Fox var övertygade om att läckan skulle åka fast eftersom de lagt in vattenmärkningar på filmens kopia….dock så ser scenen detta och tar genast bort dessa vattenstämplingar INNAN de släpper det vidare, sedan är det någon som sprider ut det till fildelningsnätverk men det är en annan historia.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: