2 veckor filmer…återigen


Ja, sega veckor blir det så har bara lyckats se 9 filmer under dessa veckor.

Måndagen den 28 mars fick det faktiskt bli en film innan big brother började senare på kvällen. Denna film var en liten skräckis vid namn Husk, hade inte några vidare förväntningar på denna lilla film, men vart iaf glatt överraskad. Det handlar om ett par ungdomar som förvirrar sig i ett majsfält där de blir jagade utav fågelskrämmor. 7/10 fick den utav mig.

På onsdagen den 30e så var det så dött på film att jag bara tog en som jag förmodade var dålig men kanske kunde överaska, det var en nytappning på moby dick vid namn Age of the Dragons, denna film var dock så ointressant och Danny Glover jisses han gräver bara en djupare grav att lägga sin karriär i. 2/10 fick denna tragiska film utav mig.

Så hoppade vi fram till fredagen den 1a april då jag på natten efter att ha kollat ikapp lite serier för att se på Battle: Los Angeles, denna krigsfilm mot aliens hade jag sett fram emot ett tag och jag hade lite höga förhoppningar på den, även om jag faktiskt tyckte den var bra så var det inte mer än så, det var lite ”whata-f..”, ”varför?…” och ”vem var det nu som vart skjuten?..” ögonblick som sänkte betyget lite, men trots allt så gav jag den 7/10 i slutbetyg.

På lördagen hade jag lite mer energi att se lite filmer men eftersom det bara kommit tråkiga filmer så vände jag mig bakåt i tiden för att se om det fanns något som jag missat genom åren. Först ut fick bli Ransom, en film jag sett ett par gånger på tv men aldrig lyckats se hela, man har antingen missat slutet eller början men efter alla Gibson klipp där han skriker i telefonen åt hans stackars ex så tänkte jag att det var lika bra att kolla på den och tur var väl det eftersom den faktiskt var bra. 7/10 fick den av mig.

Så på natten så fick det bli The Corruptor, gammal action med Mark Wahlberg och den där kinesen Yun-Fat Chow, jag tänkte att den kanske borde vara någonting att se men det enda jag kunde se var vart Andy Samberg hämtade sin ”say hi to your mother for me”-Wahlberg spoof ifrån.

Det var verkligen Spot on.
Men men The Corruptor var inte så actionfylld som jag hade hoppats och i slutet gav jag den inte mer än 4/10 i betyg.

Sedan snabbspolare vi en vecka framåt till den 8:e april då vi kollade på en film som helt klart hämtat inspiration ifrån Vacancy, men men denna inofficiella ”Vacancy 3” vid namn Terror Trap med avdankade Michael Madsen fick inte mer än 4/10 utav mig.

När big brother var slut och huset gått och lagt sig så fortsatte jag med att ta en titt på Hobo With a Shotgun och vad kan man säga där jo jag hade inte direkt några förväntningar och jag höll på att somna ett par gånger men det var nog mest för att jag var trött. Den hade lite roliga scener och lite blod här och där och det märktes verkligen att den hade sitt ursprung i Grindhouse introt fick en verkligen tankar till gamla 60-tals filmer. Men nä 5/10 fick den av mig.

På lördagen fick det bli 2 filmer till och på grund av brist på bra filmer så fick det bli chansningar även denna dag. Första filmen som jag beslutade mig för att se var Big Mommas House 3 och seriöst jag spådde att jag skulle ge den en 1a och ändå var jag tvungen att se den, seriöst varför….VARFÖR. Varför spenderar jag 1½ timme på att se någonting som jag vet kommer vara dålig. 2/10 fick den av mig för jag tror jag minns att jag se ”haha” ett par gånger.

Så avslutade jag lördagen med att chansa på en detektivliknande rulle med Antonio Banderas mycket pga att trailern verkade lite lovande. Filmen The Big Bang gjorde mig iaf lite underhållen det var några twists och några hmm och sedan ett par aaah jag sa ju det-ögonblick men iaf 6/10 gav jag den.

Förklaring betygsystem:
1-3 = Håll er borta orka slösa tiden på sånt här.
4 = Detta suger fast det fanns några sekunder/minuters sevärt material.
5 = Fortfarande dåligt men om du verkligen inte har nått annat att se på så kan man kanske riskera 1½ timme.
6 = Mjäh inget jätte speciellt men det funkar och filmen har sina positiva stunder.
7-8 = Helt klart rekomenderat, kan man lätt se utan att må dåligt.
9 = Undarbar men inte perfekt
10 = Perfekt, guld, njutning hela vägen från början till slut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: